movie favorite on the wallEräällä Pariisin reissulla viime vuoden puolella halusin etsiä jotain kivaa seinälle kotiin. Kiertelimme mm. Centre Pompidoun edustalla olevia julisteliikkeitä ja symopaattisia pikkukojuja Seinen varrella. Tämä Cherbourgin sateenvarjot -elokuvajuliste oli yksi löytö tuolta matkalta, minähän olin etsimässä jotain mustavalkoista, mutta tämän nähdessäni värit voittivat taas. Onneksi Ikealta löytyi sille juuri sopivan simppeli musta Strömby alumiinikehys. Ah, voisin katsoa tuon elokuvan taas uudestaan. Jospa tänäviikonloppuna ehtisi pitää klassikkoleffaillan. Breakfast at Tiffany's dvd löytyy myös omasta pienestä klassikko kokoelmasta. Onko teillä joku ehdoton oma suosikki klassikkoelokuva?

*

On our one trip to Paris last year I wanted to walk around the city to find something new on the walls at home. We walked through the poster shops in front of the Centre Pompidou museum and the tiny booths selling prints by the Seine river close to the Notre Dame. As I found this The Umbrellas of Cherbourg movie poster I knew it had to come with us, even the colours were bolder than I was looking for. Luckily nowadays Ikea has also slim black aluminium Strömby frames that was perfect for this one. I could just watch the movie again once more, maybe this weekend. One my oldie movie dvd's is also the Breakfast at Tiffany's. What about you, do you have a must all-time favorite movie classic?

8 comments:

 1. Elokuvajulisteet ovat aina yhtä hienoja seinällä. Uneksin, että joskus meilläkin on vielä sen verran iso asunto, että voi yhdestä huoneesta tehdä elokuvahuoneen ja päällystää seinät julisteilla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ne, olen heikkona varsinkin just vanhoihin. Niissä on vaan niin paljon fiilistä ja glamouriakin :)

   Delete
 2. Uuh, niitä on niin monia...
  Piano...
  In the mood for love...
  Mad Max...
  Bagdad Café...
  E.T....
  Buffalo 66
  lista on ihan loputon.
  Harva leffajuliste kuitenkaan on päätynyt seinälle.
  Mulle jää aina kaikki musiikit mieleen.

  Hei ens kerralla kun meette Pariisiin niin tsekatkaa:
  http://www.telescopecafe.com/
  Ja kerrotte Nicolle terkkuja! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis leffasuosikkien lista on kyllä täälläkin pitkä, nämä tuli nyt mieleen tuosta julisteesta :)

   Kiitos Pariisi vinkistä! Pitää käydä ens kerralla tuolla!

   Delete
 3. Voi kun mahtava aihe! Vanhat klassikot on vaan niin ihania, en ymmärrä miksi niitä näytetään niin vähän tv:ssä. Kaikkea maailman roskaa kyllä suolletaan, mutta klassikot jää näyttämättä. Kieslowskin trilogian onneksi sain juuri digiboxille.
  Leffajulisteet on ihania, meillä ei ole seinällä yhtään. Saisikohan niitä jostain tilattua? Keväinen Pariisin matka voisi olla kyllä hyvä idea sekin. :)

  Pakko listata omista suosikeista myös Nanaisen mainitsema ihana, uskomattoman kaunis In the mood for love. Se saa joka katselukerralla uusia sävyjä. Tuulen viemää, Breakfast at tiffanys, Citizen kane, Loma Roomassa, Casablanca... Ja kohtahan voi lasten kanssa katsoa Sound of musicin!

  Mukavaa launtaipäivää Sinulle!
  Liina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Liina! Muistelin juuri että tuo In the mood for love taitaa itsellä olla yhä näkemättä, vaikka monesti se on pitänyt katsoa. Pitääpäs etsiä se jostain ja vihdoin katsoa!
   Voihan tosiaan ollakin jokin leffajulisteiden nettikauppa, itse en vaan tiedä.
   Oikein mukavaa sunnuntai iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle :)

   Delete
 4. Love the poster! And the black lamp!!
  Have a nice week!!
  Siri

  ReplyDelete