Asuntomessut Vantaa 2015, vihreät keitaan - Urban green


Vantaan Asuntomessuilla erityisesti inspiroiduin talojen terasseilla, parvekkeilla tai sisätiloissa vihertaviin kasvikeitaisiin. Oli hauska nähdä kuinka pieni pala puutarhaa tuotuna urbaaniin tilaan lisää huimasti sen viihtyisyyttä ja tuo aivan erilaista kiinnostavuutta ja yllätyksellisyyttä kodin tilaan. 

Tässä muutama suosikkini messuilla sykähdyttäneistä viherkeitaista.


Kohde nro 2. PERUNAMAA on yksi PUUMERA-puukerrostalon asunnoista, jonka on sisustanut ryhmä Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoita. Asunnossa vihreys oli tuotu esiin melkein ylitsepursuavan liiotellusti, mutta varsin kauniisti ja olisin mielelläni jäänyt piknikille parvekkeen ruohikolle mansikkapensaiden suojaan!
Kohteessa nro. 18 HONKA SAVUKVARTSI -talossa kodin keskelle oli rakennettu koko talon korkuinen viherhuone, jonka kattoikkunat valaisivat. Tässä vihertilassa oli kiehtova pysähtynyt tunnelma, jota varsinkin auringon valossa teki mieli jäädä ihastelemaan pidemmäksikin aikaa. 

Honka Savukvartsin  materiaaleiksi on muuten valittu vain ekoloogisia, vähäpäästöisiä, kierrätettäviä ja mahdollisimman luonnollisia materiaaleja, valintojen takia Honka Savukvartsilla onkin messujen talojen pienin hiilijalanjälki.URBAN VILLA 1 ja 2 (kohteet 34 ja 35) ovat ulospäin varsin huomiota herättäviä modernilla jylhällä arkkitehtuurillaan ja minulle kolahti talojen kattojen viheralueet, joissa heinät kasvoivat vapaana tuulessa heiluen. Talon takapihan terassilla ilostutti myös ruukussa kasvava punaviinimarjapuu./


Some more photos from this years housing fair in Vantaa. What surprised me positively was how houses, their balconies and terraces had beautiful green oasis spaces. Here's few examples of the most inspiring urban green spaces at the fair.


My other posts form the Vantaa 2015 housing fair: 

3 comments:

  1. Heii, mahtavia kuvia! Aivan kuin eri asuntomessuilta kuin muut näkemäni kuvat! Monta hauskaa juttua, mitä en ollut aiemmin bongannutkaan :) Onneksi kohta pääsen itsekin tsekkaamaan paikat!

    ReplyDelete
  2. Parvekkeiden viherkeitaat oli kyllä ihania kaikessa vehreydessään! Näissä messuissa just parasta oli, että erilaiset asumismuodot otettu huomioon. Tosin olisi noita kerrostaloasuntoja voinut olla jopa enemmänkin.

    ReplyDelete
  3. Minuakin kiinnosti ja ihastutti parvekkeet, kerrostalossa kun asumme, hienoja kuvia ja kyllä vihreys on vaan raikasta!

    ReplyDelete