Summer project - bunk bed


Jo jonkin aikaa olen miettinyt miten ratkaista tyttöjen sängyt yhteisessä lastenhuoneessa ja pieni kerrossänky tuntui parhaalta vaihtoehdolta myös matalaa harjakattoa ajatellen. Nuorimmainen täyttää tulevalla viikolla kaksi vuotta ja äidistäkin alkaa jo tuntua siltä, että olisi kiva jos hänkin pääsisi omin toimin sängystä ylös aamuisin leikkimään, herättämättä koko talon väkeä. Pieniä kerrossänkyjä ei löydy kovin monelta valmistajalta ja itse tutkiskelin Niemen tehtaiden retrosänkyä sekä AVA Roomin kerrossänkyä. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin onnellisesti, että kerrankin onni oli puolellani Facebook kirpparilla ja onnistuin saamaan käsiini ihka retrot Niemen tehtaiden kerrossängyt! Samaisesta sängystähän Niemen tehtaalla löytyy uudistuotannossa myös vastaava kerrossänky, mutta tämä vanha on aika ihana!

Nämä pinnikset kotiutuivat meille pari päivää sitten ihanan oransseina. Vaikka esikoinen ehtikin vaihtaa jo väritoiveensa pinkistä oranssiksi uusia sänkyjä ihastellessa, aloitimme jo sänkyjen hiomisen, mutta uuden maalin väriä on vielä silti hieman jahkailtu. Lastenhuoneestahan meillä taitaa löytyä kaiken maailman värejä, mutta ainakin vaaleanpunaiset seinät rajaavat (onneksi) nyt ne vaaleanpunaiset sävyt pois vaihtoehdoista. Kuitenkin mietin myös mm. korallin sävyä, mutta tehtyäni alla olevan pikaisen väritestin piirroksilla koralli vaaleanpunaisen seinän kanssa olisi kyllä suloinen, mutta nyt ehkä nyt kuitenkin liian hempeä. Oranssista pidän kyllä itsekin sekä vaaleasta sinisestä, mutta omaksi suosikiksi taitaa varmistua noista yksi yli muiden. Minkä värin te valitsisitte? Katsotaan ehtiikö oma mieli muuttua vielä tässä pinnoja hioessa!


As our younger daughter is turning 2 years this week I've been for a while looking for a new bigger bed for her. I knew that a bunk bed would be a great choice in a small kids room, but as our sealing is quite low upstairs a normal sized bunk bed would have been too big. I found a few small bunk beds on the Finnish market and finally last week got very lucky to find this second hand vintage beds by Niemen tehtaat! Probably most of the Finnish kids in the 70's and 80's have been sleeping in the beds like this, they can also easily be stacked as a bunk bed. 

Just refresh the old beds I want to give them a new paint layer. My daughter actually liked the original orange, but I'm not so sure about that. I made a quick study om the color as the kids room walls are pink. Guess which one is my favorite or do you have one?


16 comments:

 1. Kauniilta näyttää! Minä valitsisin varmaan turkoosin :)

  ReplyDelete
 2. Kannatan oranssia! Hieno löytö :)

  ReplyDelete
 3. Tosi makea löytö! Keltainen tai oranssi nousee täällä suosikeiksi.

  ReplyDelete
 4. Keltainen ja turkoosi olisi varmaan minunkin suosikkeja :) Mikä lastenhuoneen sävy on nimeltään?

  ReplyDelete
 5. Tuo oranssi on ihana! Meillä tuollainen keltaisena: sanotaankin sitä taksi-sängyksi Nykin taksien mukaan :D

  ReplyDelete
 6. Vaaleanpunainen sopii tosi kauniisti keltaisen kanssa, oranssi on ihana pari myös.

  ReplyDelete
 7. Minä jättäisin ne myös oransseiksi! Meillä on tuollainen samantyylinen sänky, mutta umpinaisilla levypäädyillä. Siinä on eri palat eri värisiä (punainen ja valkoinen), sekin näyttää ihan kivalta :-)

  ReplyDelete
 8. Mahtava löytö! Oranssi on kyllä hieno!

  ReplyDelete
 9. Minäkin kannatan keltaista tai turkoosia. Hienon löydön olet tehnyt!

  ReplyDelete
 10. Onpas ihanat sängyt :) I like ♥

  ReplyDelete
 11. Hei kiitos kaikille kommenteista! <3 Itsekin pidän kieltämättä aika paljon tuosta oranssista, mutta nyt oman pään valtasivat hieman eri visiot ja oranssia maalia on hiottu uuden värin alta. Turkoosikin oli harkinnassa kun tytärkin sitä ehdotti, mutta se tuntui hieman liian karkilta tuon vaaleanpunaisen seinän kanssa joten nyt haettiin sitten purkki keltaista maalia :) Jospa pian päästään maalaamaan niin saan esitellä lopputuloksen teille!

  ReplyDelete
 12. Kyllä myös vanhassa Niemen valmistamassa sängyssä sängynpäädyt ovat umpinaiset. Ehkä sitten on tehty kahta eri mallia tai sitten pinnapäätyinen on jonkin toisen valmistajan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Huomasin muuten saman googlaillessani, oletin aivan tämänkin mallin olevan Niemen tehtaiden kun sängyn kokokin on ihan sama. Pitänee melkein tarkistaa asia, kiitos huomiosta! :)

   Delete
 13. Hei! Vieläkö teillä on tuo kyseinen kerrossänky käytössä vai joutaisiko se jo kiertoon ;) meillä olisi tarvetta. Kiitos. Ota toki yhteyttä tarja.kilpio@ gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Tarja! Kerrossänky lähti uuteen kotiin jo joulun jälkeen kun muutimme Yhdysvaltoihin. :)

   Delete