Cameras and shades of white - Visiting Stella & Mikko


Kesäpäivät vierii vauhdilla ja aika menee puutarhahommissa ja ulkoillessa. Tätä asetelmaa kuvailin kesäkuussa kauniin hohtavan valkoisessa asunnossa Nikonin kanssa yhteistyössä järjestetyssä kuvausillassa. Stella, Eeva Kolu ja Mikko olivat järjestäneet meille upeat puitteet vasta remontoidussa asunnossa, missä ihailtavaa ja kuvattavaa riitti minne päin vain kameransa käänsi.

Mukana kuvaamassa oli mahtava porukka lifestyle- ja sisustusbloggaajia ja oli hauska nähdä minkälaisia asetelmia kukakin rakensi kuvattavaksi. Kuvia illasta toisen kameran läpi löytyy esimerkiksi Vihreäntalon Annikan postauksesta. Saimme paljon hyviä valokuvausvinkkejä Mikolta ja vastauksia kaikkia mietityttäneisiin kuvaushaasteisiin. Kaikkia askarrutti yksimielisesti eniten hämärässä ja talvella kuvaamisen haasteellisuus ja siihen Mikolla olikin yksi selkeä vastaus: jalustalla kuvaaminen. Itse olen hieman laiska kuvaamaan jalustalla ja välillä se näkyy myös kuvissani. Tämänkin illan kuvat on otettu ihan käsivaralla ja tietenkin se hieman rajoittaa, vaikka kuinka kuvattiin täysin valkoisessa asunnossa kesäauringon paistaessa! Jalusta on kyllä hämärämmissä paikoissa ehdoton, jotta valotusajan saa säädettyä tarpeeksi pitkäksi ja ISO herkkyyden sopivalle suuruudelle.

Pyrin aina ottamaan omat kuvani luonnonvalossa ja se koituukin aikamoiseksi ongelmaksi aina talven pimeydessä kun kuviin ei millään haluaisi sitä kodin valaisinten keltaisen kelmeää sävyä. Hyvä vinkki kuvien valaisemiseen oli päivänvalolampun käyttö kuvan valaisemiseen, jolloin valon voi esimerkiksi sijoittaa ikkunan suuntaan luonnollisen valosuunnan luomiseksi. 

Illan aikana pääsimme myös testaamaan laajaa valikoimaa Nikonin järjestelmäkameroita ja erilaisia objektiiveja. Itse kuvaan yleensä vain yhdellä tai kahdella objektiivilla ja oli mahtava päästä kokeilemaan jotain erikoisempaa ja testaamalla ymmärtämään objektien eroavaisuuksia. 

Stella ja Eeva olivat koonneet meille mahtavan valikoiman rekvisiittaa kuvauksiin ja tietenkin myös kauniita syötäviä sellaisia. Aika hauskaa kun talo on täynnä bloggaajia, niin kenenkään ei tarvitse mainita, että otetaan ensin kuvat ja syödään sitten! Varsinkin tuo Frangipani Bakery -leipomon kakku oli aika herkullinen niin kameran edessä kuin lautasellakin!


A few photos from one June evening I visited the beautiful just renovated fully white home of blogger Stella Harasek and photographer Mikko Rasila. The evening was organized in collaboration with Nikon and we had a chance of trying a variety of Nikon DSLR's while Mikko was giving us useful photography advice. 

We all made a little styling exercise with beautiful props that Stella and Eeva Kolu had collected for us. I picked some color for my setup with a lemon, few cherries, pink soda bottle and a light green cup. Something easy to test all the different objectives we had a change of trying out. 

Obviously we also ate some of the props (after we had taken all the photos, of course), like that amazing looking cake by Helsinki based Frangipani Bakery was as good as it looks!

/

1 comment:

  1. Ui jui mikä kakku! :) Ja mitkä muut herkut, on varmasti ollut mukava päivä :)

    ReplyDelete