November days


Marraskuu on vähän sellainen välikuu, syksyn kauniit värit ovat poissa ja odotellaan vaan jo lunta ja joulukuuta tuleviksi. Tämä marraskuu on kuitenkin ollut ihmeen kuiva ja lämmin, mutta pimeä se on, sille ei voi mitään. Nämä kuvat on otettu niinä lyhyinä valoisina hetkinä, joita taas odotellaan kamera valmiina.

Sunnuntaina vietettiin isän päivää aivan pienesti juhlien, ihan vain kotona keskenämme. Parasta oli saada isukki kotiin pitkältä työmatkalta ja nauttia leppoisasta kotisunnuntaista ja yhdessä olosta. Isi sai lapsekkaat lapaset kotimaisen Murun luomupuuvillaisesta valikoimasta ja Kidd.o-lehden äiti nappasi itselleen inspiraatioksi lähikaupasta jo jokin päivä sitten. Arjen pienistä iloista ja tärkeimmistä asioista ei aina ymmärrä edes pysähtyä nauttimaan kun perusrutiinit ja lapsiperheen arkikiire vievät päiviä eteenpäin. Tänään kävelin kotiin kun sade riepotteli sateenvarjoani nurin ja vauvanvaunutkin tuntuivat välillä olevan lähdössä lentoon, mutta kun pääsin kotiin lämpimään tuntui hassulta edes valittaa säästä -kaikkihan on hyvin.

-

November is a bit like a month in between. The autumn colours are gone and we are waiting for the snow and December to bring us closer to Christmas and winter. Even though this November in Helsinki has been pretty dry and warm, but it's dark and there's nothing to do about that. These photos are taken in those short light moments. As a blogger I need to keep my camera ready for those even shorter moments of light to come.

Sunday was father's day that we celebrated just in a small way at home, together. The best thing was to get daddy back from a long work trip and just enjoy a lazy Sunday together as four of us. The crocodile mittens for dad are by a Finnish Muru who make fun clothing mainly kids of organic cotton. The Kidd.o is a new Finnish lifestyle magazine around kids and family that I got as an inspiration for myself. It's too rarely we remember to cherish the little everyday things and just stop and enjoy what we have. Today I walked home in the rain and the wind almost took my umbrella and it felt like even the baby pram was going to fly. But as I got home into the warm I felt silly to complain about the weather -everything was so fine.

4 comments:

 1. Saaako tätä sanoa ääneenkään, mutta eihän tämä marraskuu ole hassumpi? Minä nautin siitä, kun ei ole vielä liian kylmä. Ei tarvitse kolata tai rämpiä lumessa ja katsoa kellosta, koska auto on ollut tapeeksi kauan lämmössä, että sillä viitsisi lähteä ajamaan. Pimeää on, se on totta, mutta muuten vielä jaksaa. Minulle taitaa olla maalis-huhtikuu se rankin aika, kun jo odottaa kesää niin kovasti.

  -Paula

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ihan totta, ei ollenkaan paha! Juuri äsken sain nauttia aamukahvia keittiöön tulvivissa auringonsäteissä, joten ei voi valittaa ollenkaan! Räntää ja loskaa ei ole ikävä ja tosiaan kumisaappaitakin on tarvinnut aika harvoin! Ehkä itse pohjoisen tyttönä jo alan hieman kaivata sitä oikeaa lunta ja pientä pakkasta kuitenkin :)

   Delete
 2. Kaikessa on puolensa tosiaan! :) Vähän tää ankeus jo tympii kyllä.. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä :) Mutta alkaa nuo päivät olla jo aika ankeen lyhyitä, pakko laittaa varmaan jo jotain jouluvaloja!

   Delete